Първо място в гугъл

Мит 1 : Важно е Само Първото Място в Гугъл 

На много места и от много хора ще чуете ,че е важно да сте на върха на класарането по дадена дума в търсачките , било то Google Yahoo Bing Yandex и т.н. Но днешните изследвания показват ,че хората доста често търсят като скролират и надолу по страницата и гледат и резултатите които са по надолу от топ 3. Например да сте на върха на страница 2 при търсене може също да се окаже полезно и да ви носи трафик към сайта. Също така класирането и оптимизирането по дадена ключова дума е само част от правилното и качествено оптимизиране на един сайт. Google вече използва и други техники и използва различни похвати за да показва и други резултати при търсене – като например социални препоръки от мрежата , локални резултати и др. , което означава ,че вече има много по голямо поле за изява и фактори по които може да се отпимизира един сайт , както и това ,че не сте на първо място не е толкова фатално и единствения фактор по който можете да получавате трафик към сайта. 

 Мит 2 : Можете да се Справите със СЕО Оптимизацията без Външна Помощ

Когато извършвате СЕО оптимизация , това означава ,че използвате методи и техники чрез които увеличавате шанса потребителите да посетят вашия сайт. Не е тайна ,че всеки може да научи тези техники и ако сте администратор или собственик на сайт и искате да научите как сам да се справите със СЕО оптимизацията , то тогава можете да отделите време и да се научите. Но не трябва да се забравя ,че СЕО оптимизацията е сложна и комплексна и включва и много и различни похвати – като например онлайн маркетинг, програмиране и ПР умения. Повечето собственици на сайтове просто нямат нужните умения за всичко това или не разполагат с необходимото време да се справят сами с всичко , затова и съществуват фирми които се занимават със СЕО оптимизацията.

Мит 3 : Meta Таговете са Много Важни

Първо място в гугъл

Преди време всяка една страница от уеб сайтовете се нуждаеше от Meta тагове за да се класира добре. Това са например Meta Keywords и Meta Description таговете например. Търсачката преди ги използваше за да разбере какво представлява сайта и за какво се пише в него. Сега, поради многократните злоупотреби с тях, Google и Bing спряха да ги взимат под внимание за да определят ранка на даден сайт. Все пак те не са напълно безполезни , Meta Description тага ,често присъства в резултатите които излизат при търсене като описание под заглавието на страницата.

Мит 4 : Домейните Които Съдържат в Името си Ключовите Думи се Класират По Добре

Преди време когато домейните най-често бяха .com и нямаше такъв голям избор от различни разширения беше от голямо значение името което се използва за домейн – url адреса. Google взимаше под особено влимание сайтове които имаха ключова дума в името на домейна например оптимизирате по дума “врати” , то тогава най-добрия избор за име на сайт беше – “www.vrati.com” . Сега обаче и това се промени , процеса по индексиране на сайта ви взима под внимание само съдържанието на страниците ,а не името на домейна. Името също е известен фактор , защото то е нещото което хората първо виждат и запомнят за вашия сайт, но то няма да ви даде преимущество и предимство при класиране в Google.

Мит 5 : Трябва да Изпратите Ръчно Сайта си до Google и Всички Други Търсачки за да Могат да Бъдат Индексирани Добре

Всички търсачки имат форма чрез която можете да изпратите своя уеб сайт , но това вече е напълно безмислено. Търсещите ботове , които търсачките използват са много по-сложни и подобрени , от колкото бяха преди и са програмирани да намират новите сайтове за броени дни , а понякога дори и часове.

Мит 6 : Изпращането на Карта на Сайта (Sitemap) ще ви Вдигне Нагоре в Класирането

Google предлага ,чрез своя webmaster tools възможноста да изпратите Карта на сайта (Sitemap) която представлява XML файл съдържащ връзки към всяка една страница от сайта Ви. Често се предполага ,че това е необходимо да се прави при всяка една новосъздадена страница или обновяване на сайта, но това не е наложително. Изпращането на такъв тип файл – XML Карта на сайта няма да промени класирането Ви в търсачките. Единственото което Картата на сайта прави е да подаде сигнал към Google да индексира страници , които не са индексирани вече. Но ако вашият сайт е типичен и няма някоя по-различна технология , която не позволява правилното индексиране това не е необходимо. Линковете към страниците които вече имате на сайта си показват на Google пътя до тях и той ги индексира и без такъв тип файл.

Мит 7 : СЕО Оптимизацията Няма Нищо Общо със Социалните Медии

Преди Facebook и Twitter , СЕО Оптимизацията беше единствената техника ,чрез която можеше да се получи органичен трафик към даден сайт. Но вече социалните мрежи са навсякъде и е трудно да се определи разликата при СЕО Оптимизацията и Оптимизацията за Социалните мрежи. И ако някой СЕО Оптимизатори твърдят ,че СЕО и Социалните мрежи са две напълно различни неща , истината е че те доста си приличат. Google например създаде собствена социална мрежа , чрез която хората могат да препоръчват дадени страници , стоки , продукти , марки и всичко друго от световната мрежа. Ако имате достатъчно влиятелни последователи , които ви препоръчват например , то така много хора могат да посетят сайта Ви , който ще излиза като препоръчан резултат при търсене в Google. Това определено засяга СЕО Оптимизацията на един сайт. От друга страна Facebook създаде собствена търсачка в социалната си мрежа , наречена Open Graph , чрез която хората могат да търсят информация базирана на интересите на техните приятели. Така двете сфери почти се сливат и стават все по близки с времето.

Мит 8 : Google не Разчита CSS Файлове

Преди време търсещия бот на Google беше доста примитивен и виждаше само текста във един сайт , затова и хората се концентрираха единствено върху това. Сега обаче “търсещите паяци” на Google използват значително усъвършенстани технологии , като могат да прочитат дори CSS , JavaScipt и други видове файлове. Търсачката може дори да установи дали вашият сайт е насочен правилно към потребителите. Например ако някой търси и чете сайта ви на Телефон , таблет или друго мобилно устройство , а вие нямате мобилна визия на сайта , то това означава за Google ,че на сайта ви  му липсва нещо.

Оригинал:   http://www.sitepronews.com/2013/04/24/top-40-seo-myths-you-should-know-about-part-1/