От НАП задължиха електронните магазини да се регистрират в системата им чрез електронен подпис като изискването е задължително за всички лица които работят с електронни магазини в срок до 29 март 2019г. След този срок ще трябва 7 дни преди започването на дейност, съответния магазин да се регистрира. Вижте как да се регистрирате в описаните стъпки по-долу. По смисъла ЗДДС и Наредба Н–18 “електронен магазин” е интернет-сайт, чрез който се извършва продажба на стоки/услуги чрез сключване на договор от разстояние по чл. 45 от Закона за защита на потребителите и който има вградена функционалност за избор, включване и изключване на стоки/услуги в потребителска кошница, за въвеждане на информация за купувача, адреса на доставка и за избор на метод за плащане. Ето няколко полезни линка – връзка към Наредба Н-18 – http://www.nap.bg/document?id=1265 ; Сайта на НАП с информацията – http://www.nap.bg/page?id=744 ; Полезно резюме на всичко това касаещо електорнните търговци от КИК-Инфо – https://www.kik-info.com/novini/novini-i-akcenti/Otnosno-elektronnite-magazini-i-deklariraneto-im-v-NAP.143030.php Попълнените данни са примерни и Вие трябва да ги замените с актуалните такива : Вашите и на хостинг фирмата където се хоства сайта и базата данни на онлайн магазина Ви, както и даннтие за него.

Регистрация на онлайн (интернет) магазин в НАП по интернет

Регистрация на онлайн (интернет) магазин в НАП по интернет


Регистрация с електронен подпис на ел. магазин в НАП

Регистрация с електронен подпис на ел. магазин в НАП


Регистриране на електронен магазин с КЕП в НАП

Регистриране на електронен магазин с КЕП в НАП

Полезна информация за : Регистриране на електронен магазин с КЕП в НАП ;  Регистрация на онлайн (интернет) магазин в НАП по интернет ; Регистрация с електронен подпис на ел. магазин в НАП

 

Горната статия е само информативна, не цели точност и пълнота. Ако не сте сигурни в процеса на регистрация, дали и какви данни да подадете най-добре се консултирайте със счетоводител / юрист. Ние не гарантираме пълнота и изчерпателност на посочената информация и данни.