6 сео и социални правила


1. SEO оптимизацията
не е добавка или последната стъпка от работата по един сайт. SEO трябва да бъде неразделна част от процеса и да бъде интегриран директно в дизайна на един сайт още при неговото проектиране и изработване.

 

2. Инвестирайте в качествено а защо не и в отлично съдържание. Наемете талантливи писатели(журналисти) с висок социален статус и работни познания за SEO оптимизация. Наличието на собствен екип от качествени копирайтъри и журналисти може да бъде тайната рецепта за онлайн успеха Ви.6 сео и социални правила

3. Не купувайте връзки (backlinks) от други сайтове както и харесвания , споделяния и всякакви други платени опции , които не са добити по естествен път. Възможно е това да ви донесе санкции в бъдеще. Връзките и социалните сигнали трябва да се получават от само себе си благодарение на качественото съдържание което публикувате.

 

4. Разбиране на връзката между SEO и Social. Налице са значителни SEO ползи от използването на социалните платформи. Ако например разберете правилния момент и публика за съдържанието което предлагате то определено ще спечелите допълнителен трафик и ангажираност към публикацията. Създайте специално съдържание за целевата аудитория, която искате да привлечете като клиент/потребител. Това определено ще развие вашата стратегия и ще ви помогне в бизнес начинанието което сте предприели. “Това работи само всеки път”, отбелязва  Marty Weintraub, автор на Complete Social Media Ръководство за управление на социалните мрежи.

5. Избягвайте подхода “всичко или нищо”. Не е добре да следвате различни тактики и стратегии без да се съсредоточавате на определена за да видите какво ще подейства. Добре е да изследвате сайта или продукта който оптимизирате да изготвите план и да се съсредоточите в неговото постигане в бъдеще.

6. Разгледайте данни от статистики и броячи и проверете от къде идва най-голямата част от трафика Ви. Проследете сайтовете и социалните мрежи чрез които постъпват най-много потребители и разгледайте как се “държат” когато влизат в сайта Ви.